Beste sportvrienden en -vriendinnen,

Vooraf ter info:

Er zijn 89 deelnemende duiven opgegeven voor de HWH dagfond. 3,- per deelnemende duif X 89= 267,- euro verdeeld over 6 vluchten komt dat  uit op 44,50 euro per winnaar. Deelnemers kunnen 1 x de HWH winnen op elke discipline.

Op Fontenay gaan de bloemen voor de overwinnaar naar Peter Crans, die de eerst getekende van Rob Schouten en de tweede getekende van Nico Ory te snel af is. Rob neemt echter de HWH mee naar huis.

De voerbon voor de 25e duif is voor Lex Udo.

Bij deze alle winnaars gefeliciteerd.

Komende zaterdag staat Pont St. Maxence op het programma en de periode daarna kunnen ook de fond spelers aan de bak. Van alles te doen dus.  Wind uit NO richting voorspeld en oplopende temperaturen.

Iedereen een positief weekend gewenst !

Peter Witte

Beste sportvrienden en – vriendinnen,

Bij deze een rectificatie op onderstaande mail. De 75e duif is van Jeffrey Verbeek, terwijl per abuis Hessel Bais is genoemd. Bij deze excuses aan beide sportvrienden.

Peter Witte


Beste sportvrienden en -vriendinnen,

Eerst even attentie voor de Dagfond spelers. Komende donderdag wordt ingekorfd voor Fontenaye. Dat is de eerste Dagfond vlucht, dus verenigingen let op als je HWH wilt spelen: inventariseer wie dat wil en met hoeveel duiven. Inleg per duif is 6 vluchten à 0,50 per vlucht = 3,- per deelnemende duif. Op tijd opgeven bij de inkorfcommissie. Dan Pont St. Maxence afgelopen weekend. Wat voor de duiven van de leden van de Pyreneeënclub een vakantie uitje was, bleek voor de meeste programmaduiven toch een flinke klus, ook al omdat op de vlucht Morlincourt van een week eerder ook stevig moest worden gewerkt richting Noord- Holland.  Er werden zaterdag op Pont.St. Max feitelijk dagfond uren gemaakt en dat gold zeker voor de later aangekomen duiven. Kijkend naar de uitslag in Kring 1 zien we dat de eerste 2 duiven geklokt worden door Jan Ooyevaar, die sowieso lekker op dreef is. De directe concurrenten van Jan op deze vlucht zijn Chiel de Wit, Peter Crans, Erik Kruijt en Arie Tromp. Vorige week had Jan de eerste HWH op de midfond, nu heeft hij de bloemen voor de overwinnaar in de Kring. De HWH gaat deze keer naar de 2e getekende van Peter, en het geld voor de voerbon gaat naar Huisduinen en is voor Hessel Bais met de 75e duif in concours.

Bij deze iedereen weer gefeliciteerd namens de Attractiecommissie en hopelijk hebben we komende zaterdag een paar lekkere vluchten op Quievrain en op Fontenaye. Succes allemaal !

Peter Witte

Beste sportvrienden en -vriendinnen,

Vooraf ter info:

Het afgelopen weekend. Een dubbelvlucht: opnieuw Quievrain. Voor de verandering maar weer eens wind uit het Noordoosten, maar een mooie blauwe lucht en witte wolkjes en buiten werd het aangenaam als je in de luwte en in de zon zat.

Op de Vitesse werd Quievrain in Kring 1 een prooi voor de eerst getekende van Cees de Wildt. Direct daarna arriveren de eerste 3 duiven van de combinatie Hoekstra en Zn, de twee eerste duiven van Lex Udo, en ook Arie Tromp heeft weer een vroege. De HWH gaat naar Cees en de attracties per CC zijn als volgt verdeeld:

CC 1A

Bloemen A Kos

Voerbon 100e duif comb. Hoffman- Regtop

CC 1 B

De bloemen zijn voor Cees de Wildt, de voerbon 100e duif is voor Peter Beers.

Bij deze alle winnaars gefeliciteerd.

Komende zaterdag staat Pont St. Maxence op het programma en de periode daarna kunnen ook de fond spelers aan de bak. Van alles te doen dus.  Wind uit NO richting voorspeld en oplopende temperaturen.

Iedereen een positief weekend gewenst !


Peter Witte

Hallo Allemaal,

Even ter herinnering, Als er donderdag wordt ingekorfd moeten de aantallen duiven voor dinsdagavond 19:00 uur opgegeven worden.
Als er vrijdag wordt ingekorfd moeten de aantallen duiven voor woensdagavond 19:00 uur opgegeven worden.

B.v.D
Bestuur P.v. Den Helder.

Laatste gelegenheid !
Beste liefhebbers in Noord-Holland.

Het seizoen staat weer voor de deur.
Kortom, als u het nog niet gedaan heeft is dit de laatste gelegenheid om de contributie te betalen aan Fondclub Noord Holland om lid te worden of te blijven.
Wat biedt de Fondclub u;
Om te beginnen een mooi programma voor ieder wat wils, met 6 dagfond, 6 overnacht, 6 Zlu en 3 jonge duiven vluchten, met daaraan verbonden mooie kampioenschappen en geld prijzen zonder inleg. Uitreiking van de prijzen in contanten op onze feestmiddag/avond in november in hotel/restaurant "De Prins " te Westzaan, waar de winnaars en kampioenen in het zonnetje worden gezet. Aansluitend een gratis prachtig buffet en vooral veel gezelligheid. Op de website kunt u de meldingen van de aankomsten op de marathonvluchten volgen. Onze website wordt altijd bijgehouden en alle nieuwtjes kunt u volgen. Zie het programma en de oefenvluchten. Wat moet u doen om lid te worden van deze actieve vereniging waarvan iedereen die de duivensport een warm hart toedraagt, lid zou moeten zijn? Laten wij gezamenlijk in stand houden wat ons bindt. Maak vandaag nog 20 euro over naar de rekening van de Fondclub Noord-Holland op rekening NL 45 INGB 0002433231, met vermelding van uw lidnummer en u hoeft verder nergens meer op te letten. U doet automatisch mee voor de geldprijzen en komt u in de uitslag. Doe mee en geniet van dit prachtige onderlinge spel en maak kennis met andere liefhebbers tijdens onze gezellige feest middag. Voor nadere info zie onze site of u belt gewoon even met een van onze bestuursleden. Voor de bestaande leden geldt: Maak uw contributie over voor 1 mei en doe weer mee!  

Word  lid van de Fondclub en maak nu, doch uiterlijk 1 mei, € 20,- over op girorekening

 NL45 INGB 0002 4332 31
 t.n.v.: Fondclub Noord-Holland, Heemskerk , onder vermelding van uw verenigings-/lidnummer. *)


(* voor combinaties geldt dat alle leden van de combinatie € 20,- betalen.)