Beste sportvrienden en -vriendinnen,

Jullie hebben wekelijks bericht gekregen wie bij de gevolgen wedstrijden in de prijzen zijn gevallen, en onze penningmeester Wim Ruiten heeft dat steeds direct afgehandeld met de penningmeesters van de vereniging van de betreffende leden. Niet iedereen heeft dat meer in beeld. Kijk hier het overzicht van de gewonnen HWH en alle attractieprijzen van het afgelopen wedstrijdseizoen. Mochten daarover nog vragen/ opmerkingen zijn dan horen we dat graag.

Namens de Attractiecommissie vriendelijke groet,

Peter Witte


Beste sportvrienden en -vriendinnen,

De programmavluchten zitten er op. De komende periode is er bij veel liefhebbers sprake van selectie, veren opruimen, en misschien wel vakantie dus even zonder duiven. Maar voor wie dat wil zijn er ook nog taartvluchten, opleervluchten en andere activiteiten. Terug naar zaterdag: afgelopen weekend waren zowel de jonge duivenvlucht als de natour vanwege de hitte terug gebracht naar Lennik, waar een gezamenlijke lossing plaats vond. Daarbij golden wel de resultaten van de vlucht waarvoor de duiven waren ingekorfd.

In Kring 1 deed Pascal Jongsma het op Lennik Jonge duiven uitstekend met de eerste en de derde duif. Daartussen klokte Lex Udo en vervolgens kwamen Martin Schaap, Tineke de Vries en Frits Jonker het dichtst in de buurt. De bloemen zijn uiteraard voor Pascal, terwijl Martin met zijn 11e getekende de HWH binnen haalt en de voerbon voor de 75e duif gepakt wordt door de combinatie Hoekstra & Zn.

Op Lennik de Natour was het in de kringuitslag eerst een tijdje stuivertje wisselen tussen Lex Udo en Chiel de Wit, waarna Daniël Konijn en Peter Beers in beeld komen. De 6e getekende van Peter zorgt er voor dat de HWH naar Alkmaar gaat.

Als we naar de CC uitslagen kijken dan zien we in CC 1A dat van de eerste 16 duiven er liefst 15 zijn van Chiel de Wit, en als we het vergrootglas er bij pakken blijkt dat alleen good old Geert de Vries tussen al dat duivengeweld met zijn eerste duif nog voor wat variatie zorgt. Daarna komen we eerst de namen tegen  van Piet de Boer en Cor Limmen. In CC 1 A  zijn de bloemen voor Chiel, en is de voerbon voor de laatste duif in concours. En die is van Teun Ruiten.

In CC 1B klokt Lex Udo de eerste 3 duiven met vervolgens Daniël Konijn, Peter Beers en de combinatie Hoekstra & Zn als directe belagers. De bloemen zijn dus voor Lex en de voerbon (100e duif) is voor Gerhard Tromp.

Tot zover de programmavluchten. De Attractiecommissie gaat met de verenigingen aan de slag met verder overleg over de kampioenenhuldiging, de bonnenverkoop en de locatie. Jullie worden daarover verder geïnformeerd.

Alle winnaars nog één keer gefeliciteerd namens de Attractiecommissie !

Peter Witte